söndag 15 mars 2015

Lite om mycket

Nu var det ett tag sen jag skrev i bloggen. Det har varit mycket med skolan, flera tunga tentor och prov och dessutom en hel del tankar och funderingar kring hus och hem.

Det är inte mindre nu men känner att jag måste skriva av mig lite, få ut lite av mina tankar och funderingar, planer och drömmar.

I helgen har vi varit ute mycket. Här i söder är det (i alla fall enligt mig) VÅR! Och det betyder härliga soliga vårdagar med trädgårdsarbete. Idag klippte vi ner några av de stora buskarna i slänten på baksidan och körde sedan kvistarna i kompostkvarnen. Jag älskar verkligen min kvarn, av allt jag köpt till trädgården så är det här mitt absolut bästa köp! Oj vad den används mycket här. Rekommenderar verkligen en kompostkvarn men det ska vara en med vals som min. Har aldrig haft några problem med att det fastnar eller strular men har hört att många som har modellen med knivar klagar på att knivarna fastnar och så vidare. Så här ser min fina Stiga ut och den ska få jobba mer en annan helg med att kvarna ner resten av buskarna. Dags att föryngra/förnya och jag har dessutom tänkt att flytta några småbuskar och ta bort några helt för att öppna upp baksidan och få den att kännas större. Vi har inte så mycket gräsmatta innan slänten börjar och nu när det sitter både buskar och staket där så känns baksidan så liten. Vi får se hur det blir...fortsättning följer :-)

För några helger sen blev det lite omgjort inne också. Det är inte klart än på långa vägar men är väldigt nöjd med början. Tapeten blev jag inspirerad av hos syrran som har den i sitt allrum också. I början tyckte jag den var alldeles för mycket men nu har jag vant in mig lite efter att ha sett den några omgångar hos syrran så nu fick den pryda även våran vägg. Den kommer sitta på den här väggen, den lilla väggen till höger och även mittemot den här väggen. Resten blir någon ljus färg, vill egentligen inte ha vitt men det blir nog ändå bäst. Vi får se längre fram.


Här kommer en närbild på tapeten tagen hos syrran. Tapeten kommer från Boråstapeter och är Hanna Wernings skapelse, nr 1313 har jag för mig om man vill beställa :-)


I mitt huvud snurrar också många tankar om huset i övrigt. Finns så mycket jag vill göra om och ändra och ärligt talas så trivs jag inte längre...och ibland undrar jag om jag nånsin gjort det. Eller det har jag väl men jag tycker på nåt sätt att jag vuxit ifrån huset, i känslan liksom. Hur som helst så drömmer jag om öppna stora ytor, glaspartier som släpper in mycket ljus, större kök, större badrum, bastu men mest av allt något jag saknar mer och mer på våran tomt nämligen KVÄLLSSOL. Vi har ingen kvällsol och det här stör mig mer och mer. Det är kanske en stor del av att jag tycker huset känns mörkt och instängt.

Hur som helst så går många tankar i huvudet. Det står emellan tre saker. Bygga ut, flytta eller bygga nytt.

Bygga ut så vi får mer öppna ytor, problemet där är att vi har ett jäkla pannrum i mitten av huset som förstör all möjlig bra planlösning. I pannrummet går hela vattensystemet och elsystemet till hela huset så att få det som jag vill ha det skulle nog tyvärr bli alldeles för dyrt. Dessutom gör det inget för kvällssolen men man kan ju inte få allt...eller?

Tyvärr blir det alldeles för dyrt att bygga nytt och det är synd för jag har hittat det perfekta läget/tomten inte så långt härifrån. Men då får jag nog vinna några mille först ;-).

Flytta känns också svårt för då ska vi hitta ett nytt hus, helst i närheten där vi bor nu för vi trivs så bra här. Detta hus ska då helst vara större (eller i alla fall bättre planerat) och ha allt det jag vill ha plus vara i våran prisklass = no can do.....eller typ känns rätt omöjligt!

Inte lätt det här...vad det blir får tiden utvisa. Vi får ändå inga lån så länge jag pluggar men ska ändå till banken nästa vecka och prata om saken. Alltid bra att vara ute i god tid om nu drömhuset bara skulle ploppa upp så där till kanonpris och allt.

Så länge lämnar jag ämnet med ett par bilder på drömhuset, den här stilen söker jag. Jag är helt förälskad i dessa vita hus. Gammaldags stil ska det vara så klart för det är den jag är :-) (bilder lånade från Google bildsök).Imorgon börjar nästa praktikperiod (LIA) så nu är det nog bäst att jag kryper till kojs så jag orkar med morgondagen och nästkommande 5 veckor :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar