måndag 12 januari 2015

Vinterlek och vackra vinterbilder


I helgen var det ännu en vacker vinterdag då det blev utelek med barnen. Max och Leo fick prova att åka lite längdskidor och så åkte de snowracer och pulka. 3-åriga Leo som är helt orädd slängde sig på snowracern och kastade sig utför pulkabacken... men orka dra upp den igen finns inte på kartan så pappa fick hämta både honom och åket.


Även ankorna fick vara med på ett hörn, ingen snowracer för dem men gott och väl ett härligt bad och lite spatserande i snön.






Sen var jag tvungen att ta några fina vinterbilder, tänk att snö kan vara så vackert!


Björkspirea med berget i framkant, till höger en skymt av Gingko Biloba


Huset i vinterskrud

  
Även en simpel tvättvinda blir vacker med snö på!


Trollpil och vackra björkar med vitt på toppen

På natten till söndagen var det storm här, strömavbrottet var ett faktum och när det blåste som mest trodde jag att panelen på huset skulle slitas bort. Det blåste så mycket så det till och med knakade i sänglampornas skärmar. Trodde alla träd skulle knäckts som tändstickor i trädgården men det enda som hände var att ena fågelmataren slets loss...inga större skador alltså.

Värre var det på barnens förskola som fick taket på ena lekförrådet bortslitet av vinden och en av grannarna som fick sitt växthus förstört och en annan med ett träd som nästan rasade in genom sovrumsfönstret...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar